Gejmerns bästa vän

gamer-and-cat

Man brukar säga att hunden är människans bästa vän, men vilken är då gejmerns? Svaret är självfallet katten! En katt är betydligt bättre sällskap för en gejmer än en hund och vi vet varför – häng med!

I valet mellan hund och katt bör saken vara ganska enkel för en inbiten gejmer som spenderar flera timmar varje dag vid datorn och som har svårt att anpassa och avbryta sitt spelande mitt under en pågående raid eller match. Valet vi talar om är självfallet katt över hund, och om vi ska vara ärliga så är anledningen mest att det är betydligt smidigare för ägaren. Med andra ord mer praktiskt.

Klarar sig själv

Att en katt klarar sig bättre på egen hand än en hund är relativt välkänt. Visst behöver även en katt närhet, men inte på samma sätt som en hund som behöver en ständig flockledare närvarande för att de ska känna sig trygga. De flesta hundar behöver även en stor mängd stimulans vilket kräver rätt mycket tid och energi från dig som ägare. En katt å andra sidan som känner sig ensam kan enkelt ta sig till dig och hoppa upp på datorstolen eller lägga sig bredvid musmattan. Visst, det kanske kan vara lite irriterade ibland när någon petar till musen, men samtidigt är det lätt att ha överseende med när din katt är så gullig och när den dessutom låtit dig sitta och nöta under ett tidsspann som förmodligen varit lite längre än du borde.

Toalettbestyr

Förutom någonting som borde vara självklart för majoriteten av er, nämligen mat, så behöver en katt även någonstans där den kan göra sina behov inomhus. För att tala klarspråk pissa och skita. En kattlåda löser enkelt biffen och är även en av anledningarna till varför en katt passar en gejmer så mycket bättre än en hund. Du behöver helt enkelt inte vara inblandat varje gång din fyrfotade sidekick ska gå på toaletten, utan enbart se till att hålla lådan städad med jämna mellanrum. Rätt sweet eller hur?

Ett förtydligande

Vi vill även vara väldigt klara med det faktum att vi inte på någon vis menar att man ska köpa sig en katt enbart för att den inte kräver så stor skötsel som främsta anledning. Att äga ett djur kräver alltid ett visst ansvar och det är din huvuduppgift som ägare att se till så att ditt husdjur mår bra. Skaffa dig med andra ord inte en katt om du inte kommer vara kärleksfull mot den och kunna avsätta nog tid för att ta hand om den till fullo. Du har tid att gejma ändå!