Populära gratisspel

playing his favorite game

När de flesta tänker på gratisspel så tänker de på några halvdana flashspel på någon gammal spelsida på internet. Gratisspel har dock kommit en lång väg då det nu finns ett stort utbud av gratisspel som ser minst lika bra ut som spel man betalar för.

Idén med dessa gratisspel är att man kan ladda ned dem och spela dem gratis men kan sedan köpa till kosmetiska föremål såsom characterskins och andra liknande föremål som inte påverkar hur man presterar i spelet utan bara är till för att se snyggt ut. Denna affärsmodell heter free-to-play och några av de mest kända spelen idag följer den. Nedan kan du hitta några tips på populära gratisspel.

League of Legends är ett free-to-play spel som verkligen har slagit igenom och anses vara ett av de mest populära spelen idag. League of Legends är ett så kallat MOBA vilket betyder Multiplayer Online Battle Arena. Spelet går ut på att förstöra motståndarnas bas innan de förstör eran. Man spelar i lag på fem vilket gör att spelet har ett enormt fokus på samarbete och kommunikation.

Hearthstone är ett annat free-to-play spel som snabbt stiger i popularitet och har i dagsläget runt sjuttiofem miljoner spelare. Det är ett digitalt kortspel som bygger på en blandning av strategi och tur. För att vara ett free-to-play spel så är det väldigt estetiskt tilltalande och har ett beroendeframkallande soundtrack.